Tehnologija
0

FOTO / Nokia predstavila tri nova pametna telefona

Sarajevo-x.com
Nokia E7
Nokia E7
Nokia je danas predstavila tri nova pametna telefona - Nokia E7, Nokia C7 i Nokia C6, koja su zasnovana na operativnom sistemu Symbian 3. Novi telefoni predstavljeni su na sajmu Nokia World, a kako je najavljeno na istom operativnom sistemu će biti zasnovan i nadolazeći pametni telefon N8, koji će vjerovatno biti i jedini iz serije N zasnovan na platformi Symbian.

Kako je istaknuto na sajmu, mobilni telefon E7 namijenjen je poslovnim korisnicima, s obzirom da ima punu QWERTY tipkovnicu, ekran osjetljiv na dodir veličine četiri inča i to s tehnologijom ClearBlack za poboljšanu vanjsku vidljivost. Također, pametni telefon E7 ima kameru od osam megapiksela, 16 GB memorije za pohranu podataka i 350 MB interne memorije.

Cijena ovog uređaja će iznositi blizu 495 eura.

C6
C6
Nokia C6 ima AMOLED ekran od 3,2 inča sa ClearBlack tehnologijom, dok Nokia C7 ima također AMOLED ekran od 3,5 inča i kućište od nehrđajućeg čelika i stakla. Oba mobitela imaju kameru od osam megapiksela i mogućnost snimanja videa HD rezolucije 720p.
C7
C7
Nokia C6 ima ima 340 MB interne memorije, dok Nokia C7 ima do 350 MB interne memorije i 8 GB memorije za pohranu podataka, a u oba telefona je moguće proširiti memoriju microSD karticama kapaciteta do 32 GB.

Cijena pametnog telefona C6 iznosi 260 eura, a preporučena cijena za C7 je 335 eura.

Sva tri Nokijina mobitela bi se trebala naći na tržištu do kraja godine.