Tehnologija
21

Nokia će na Mobile World Congressu predstaviti smartphone s Androidom

Klix.ba
Kompanija Nokia na Mobile World Congressu ovog mjeseca planira predstaviti smartphone koji će koristiti operativni sistem Android.
Nokia Normandy
Nokia Normandy

Fotografije pomenutog uređaja su se u nekoliko navrata ranije pojavljivale na internetu, ali i izvještaji da je njegova budućnost u opasnosti nakon što je nordijsku kompaniju kupio Microsoft.

Međutim, posljednje informacije govore da će smartphone ipak ugledati svjetlo dana i to na Mobile World Congressu ovog mjeseca. Uređaj pod nazivom Normandy ipak neće imati pristup Google Playu, nego će imati instalirane Nokijine i Microsoftove aplikacije i usluge.

Ovaj smartphone, poznat i kao Nokia X, ima 16 GHz dual-core procesor, 512 MB RAM-a, kao i 4-inčni ekran rezolucije 800x480. Osim toga, imat će 4 GB interne memorije koju je moguće proširiti putem microSD kartice. Na njegovoj stražnjoj strani će biti kamera od 5 megapiksela, a bit će dostupan u nekoliko različitih boja.

Nokia Normandy će pripadati grupi jeftinih smartphonea, a cilj je povećati udio nordijske kompanije na tržištima u razvoju.

Mobile World Congress se održava od 24. do 27. februara u Barceloni.

Vezani članci