Microsoft
0

Ništa od kupovine Yahooa

Sarajevo-x.com
Vlasnik Yahooa je izjavio da Microsoft nije više zainteresovan da kupi kompaniju ali da ima smisla da obje kompanije raspravljaju o mogućoj zajedničkoj saradnji.

U svojim najbrojnijim komentarima otkako je Microsoftova kupovna cijena snižena na 47.5 milijardi američkih dolara, Jerry Yang je priznao da bi spajanje preduzeća proizvelo “nevjerovatnu količinu snage”.

Insistirao je na tome da je Microsoft prvi odustao od pregovora. Yang je dodao da Yahoo i dalje pozorno prati prijedloge njegovog rivala.

Uprkos kraju pregovora, postoje špekulacije da bi ovaj moćni duo mogao sklopiti neku vrstu komercijalnog ugovora koja bi im pomogla da se nadmeću sa Googleom na internetskom tržištu.

Razgovarajući na konferenciji u Kaliforniji, Yang je potvrdio da obje firme nastavljaju raspravljati o perspektivi drugih partnerstava.

“Microsoft nije više zainteresovan za kupovinu kompanije i raspravlja o različitim vrstama partnerstava s nama”, rekao je.

“Definitivno moramo razumjeti ono što oni predlažu. Očigledno imaju interest u Yahoo a mi moramo da razumijemo više”, zaključio je Yang, a prenosi BBC.