Odgovor na Appleov iPhone?
0

Nintendo lansira novu touchscreen DS konzolu

Sarajevo-x.com
Multinacionalna korporacija Nintendo danas bi trebala predstaviti novu verziju svoje vrlo popularne DS konzole koja će imati ekran osjetljiv na dodir. Također, nova Nintendo konzola će imati ugrađenu kameru, poboljšan sistem bežičnog interneta, te čak i muzički player.

Zbog porodičnih igara, kao što su puzzle, i grupe igara pod nazivom "Brain Training", DS konzola je privukla novi val korisnika, u prvom redu pripadnica nježnijeg spola. Više od 81 milion navedenih Nintendovih konzola prodato je širom svijeta, otkako su puštene u prodaju 2004. godine.

Za novu modernističku verziju smatra se da je upravo ona Nintendov odgovor na Appleov iPhone, koji izrasta u popularnu platformu za igrice na mobilnim telefonima.

Izvršni direktor Nintenda Satoru Iwata bi poboljšanu verziju DS konzole trebao predstaviti javnosti na press konferenciji u četvrtak 2. oktobra.

Najvjerovatnije će se nova konzola na tržištu naći već u sljedećih nekoliko sedmica, kako bi se iskoristila unosna sezona praznika, piše britanski Telegraph u četvrtak.