Novosti iz Gmaila
0

Nema više greškom poslanih e-mailova

Sarajevo-x.com
Nova opcija na Googleovom servisu za slanje e-mailova nazvana "Got The Wrong Bob?" ima za zadatak da zaustavlja slanje pisanih poruka pogrešnim primaocima, što je čest slučaj.

Stoga, ako ste greškom ukucali nečije ime i nepažnjom poslali neki od mailova koje ta osoba ne bi trebala vidjeti, ništa se ne brinite. Nova opcija će vas svojim sugestijama upozoriti da još jednom provjerite kome šta šaljete.

Ovo je posljednja u nizu inovacija Googleovog tima predstavljenih posljednjih dana. Među njima se našla i revolucionarna "Google Voice" karakteristika koja bi mogla promijeniti način korištenja telefona.

Yossi Matias, inžinjer koji stoji iza opcije "Got The Wrong Bob?" ponosan je na svoje djelo.

"Često sam nailazio na problem pogrešno poslanih mailova jer je Yossi često ime u Izraelu, odakle dolazim", ispričao je. "Jedan od mailova bio je i razgovor između dvoje ljudi. Pričali su o budućnosti i koledžu, te je jedno od njih greškom mail poslalo meni. Zato sam razmišljao kako da omogućim prepoznavanje ovakvih slučajeva."

Sistem sada analizira grupe ljudi kojima obično šaljete e-mailove, jer je kod većine korisnika Gmaila uključena opcija automatskog prepoznavanja e-mail adresa nakon ukucavanja prvih slova. Umjesto jednom čovjeku, poruku tako možete poslati cijeloj grupi primalaca. Nova opcija upozorava na to kako se greške od kojih se možete strašno postidjeti više ne bi događale.