Novi dodatak Unbaby.me
117

Ne želite gledati fotografije beba na Facebooku? Zamijenite ih

Klix.ba
Korisnici Facebooka kojima je dosadilo da gledaju fotografije djece svojih prijatelja na najpoznatijoj društvenoj mreži mogu zabraniti pojavljivanje fotografija na svom zidu zahvaljujući novom dodatku Unbaby.me.

Unbaby.me je programiran da skenira riječi kao što su "tako slatka/sladak", "najslađe dijete ikada" ili "novorođenče" u novostima koje se pojavljuju na vašem zidu. Nakon što detektira te riječi, fotografije za koje se vezuju zamijeni fotografijama kučića pa čak i pop zvijezda.

Dodatak je kofiguriran tako da ga korisnici mogu prilagoditi svojim interesima i potrebama dodajući određene ključne riječi, a ukoliko fotografije nemaju opis, dodatak ne funkcionira.

Dodatak koji mijenja neželjene fotografije osmislila su tri prijatelja Yvonne Cheng, Chris Baker i Pete Marquis. Nakon što su primijetili da su početne stranice njihovih Facebook profila preplavljene fotografijama djece, odlučili su nešto poduzeti.

"Volimo djecu, ali nas zamara konstantno gledanje fotografija djece. Ljudi koriste društvene mreže iz različitih razloga", kazala je Cheng. Dodatak je dostupan preko Googleovog pretraživača Chromea.