Tehnologija
0

Napravljeno ogledalo koje šalje video prikaz

FENA
Njujorški su dizajneri osmislili ogledalo opremljeno infracrvenom tehnologijom koja šalje video prikaz bilo kojem mobitelu, e-mailu ili digitalnoj napravi koju kupac odabere.

Christopher Enright, glavni i odgovorni u digitalnoj kompaniji IconNicholson, objasnio je kako će postavljanje ovih ogledala u trgovine omogućiti ženama da kupuju u društvu prijateljica - na daljinu.

"Vaša mama može biti u Parizu i gledati vas kako u New Yorku isprobavate svoju vjenčanicu", rekao je Enright za Reuters otkrivajući tajnu interaktivnog ogledala. Istim putem osoba kojoj je poruka poslana može odgovoriti pošiljatelju s komentarima o odjeći. Kupci također mogu dodirivanjem ekrana na ogledalu odabrati i odgovarajuće cipele ili modne dodatke.

Uz to mogu odabrati i neki drugi odjevni predmet iz baze podataka te u centru ogledala vidjeti kako bi taj odjevni predmet na njima izgledao, a da ga uistinu ni ne isprobaju.

Enright je na kraju izlaganja zaključio kako mnogi to već sada čine šaljući slike mobitelom, "tako da je riječ o izumu koji se samo nadograđuje odnosno unapređuje nešto što je postalo dio naše kulture".