Mark Zuckerberg
0

"Napravio sam svaku grešku koju možete zamisliti"

Sarajevo-x.com
Mark Zuckerberg (Foto: Press Assoc.)
Mark Zuckerberg (Foto: Press Assoc.)
Mark Zuckerberg, osnivač i izvršni direktor Facebooka, kazao je da je tokom vođenja najpopularnije društvene stranice na svijetu napravio svaku moguću grešku koju je mogao napraviti.

Tokom konferencije Web 2.0 u San Franciscu, Zuckerberg je kazao da je napravio jako mnogo grešaka tokom svoje karijere.

"Napravio sam svaku moguću grešku koju možete zamisliti. Ali, kada radite na proizvodu kojeg ljudi vole, možete sebi to priuštiti", kazao je osnivač Facebooka ne želeći navoditi kakve je greške pravio.

On je istakao da 250 miliona ljudi, odnosno polovina rgistrovanih, svakodnevno koristi Facebook. Međutim, uprkos dobrim rezultatima on se i dalje trudi da se kompanija razvija dovoljnom brzinom.

"Budite brzi i budite poduzetni, to često govorim svojim uposlenicima", kazao je Zuckerberg, nastavivši:

"Tehnološka kompanija kako postaje veća tako ima tendenciju da bude sporija i onda je, naravno, zamijene manje kompanije. I zato razmišljam o tome kako da Facebook ostane brz svaki dan."

Inače, Zuckerberg je u ponedjeljak u San Franciscu predstavio novi sistem slanja, primanja i razvrstavanja poruka.

Izvršni direktor najpopularnije društvene stranice je istakao da je riječ o modernom sistemu koji će kombinirati elektronsku poštu, hitnu poštu, Facebook poruke i SMS poruke, a svi članovi Facebooka dobili su i svoj e-mail @facebook.com.