Seksi akcioni heroji
0

FOTO / Najzgodniji likovi u popularnim video igrama

Sarajevo-x.com
Jeste li se ikada zapitali koje su najzgodniji likovi u popularnim video igrama? Australijski internet portal News.com.au napravio je listu najseksi likova u video igrama svih vremena. Oni nisu samo zgodni već su i pametni i dobro se bore.

Bivša agentica STARS-a (Special Tactics And Rescue Service), Jill Valentine je jedan od najpopularnijih karaktera Resident Evila. Ona je glavna heroina Resident Evila 3: Nemesis i također se pojavljuje kao jedan od glavnih likova u Resident Evilu: The Umbrella Chornicles i drugom Resident Evil filmu, pod nazivom Apocalypse.

Njena uniforma sastavljena je od plavih vojničkih pantalona, svijetlo-plave majice i opasača za pištolj.

Carl CJ Johnson glavni je lik i heroj igre Grand Theft Auto: San Andreas. Kralj crnog naroda, on psuje, ubija, ima automobil, bandu i oružje. U slobodno vrijeme voli igrati bilijar i kockati se u kazinu.

GTA San Andreas počinje sa njegovim povratkom u Los Santos nakon smrti njegove majke. Kao glavni junak igre, suočava se sa nizom teških životnih situacija. Brat mu je uhapšen, izdali su ga prijatelji iz djetinjstva, a njegovo naselje pogodio je rat bandi.

U igri, Carl odlazi u teretanu, kupuje odjeću, ide na šišanje i tetovira se.

Lara Croft je ženska verzija Indiana Jonesa u kratkom šorcu, uskoj majici i sa dva pištolja. Avanturistica je postala ikona, pojavljujući se u više od 10 igara, dva filma i nekoliko stripova i novela.

Lara je glavna junakinja Eidos Interactiveove igre Tomb Raider. Zbog svojih uspjeha ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda kao "najuspješnija ženska heroina u video igrama".

Gordon Freeman je tihi junak igre Half Life. On je fizičar koji radi na eksperimentu u Black Mesa Research Facilityju, koji slučajno otvara interdimenzionalni portal, iz kojeg dolaze neprijateljska bića.

Freemanje inteligentni i obrazovani junak sa pomno obrijanom bradom, piercingom na obrvi i crnim okvirom na naočalama.

Lijepa i smrtonosna su riječei koje se najčešće koriste za opisivanje Cammy, drugog ženskog lika koji se pojavljuje u igri Street Fighter.

Iako nije popularna kao Chun-Li, mlada ratnica ostavila je dubok trag u serijalu Street Fighter.

Cammy se prvi put pojavila u borbenoj igri Super Street Fighter II:The New Challengers, koja je izdata 1993. godine, kao jedan od četiri nova lika. Ona je 19-godišnji agent jedinice Delta Red.

James Sutherland glavi je junak Konamijeve igre Silent Hill 2.

Na početku igre James prima pismo od svoje mrtve supruge u kojem piše da je živa i da ga čeka na specijalnom mjestu, negdje na Silent Hillu.

Replika jakne koju je 29-godišnji Sutherland nosio u igri, postala je veoma popularna među ljubiteljima video igara.

Mona Sax junakinja je igre Max Payne. Njen je lik napravljen o uzoru na Kathy Tong, holivudskog modela. U igri je plaćeni ubica koji se savršeno uklapa u mračni svijet Max Paynea.
Lee Chaolan je kinesko-američki junak u popularnoj japanskoj borilačkoj igri Tekken.

Lee ima srebrnu kosu i nosi bedž sa jednorogom. U igri često nosi ljubičastu odjeću ili klasično svečano odijelo.

Napravljen je po uzoru na lik Marshall Lawa.

Samus Araan je glavni lik u seriji video igara pod nazivom Metroid. Ona predstavlja jedan od prvih i najznačajnijih ženskih likova u historiji video igara.

U igri se Samus bori sa vanzemaljcima koji se zovu Svemirski pirati i parazitskim vanzemaljcima Metroidima.

Iako najčešće nosi specijalno borbeno odijelo koje je štiti od neprijateljske vatre, Samus se u nekim scenama pojavljuje i u bikiniju.

Vega je jedan od bosova u igri Street Fighter. Egoistični Vega je najopakiji i najnemilosrdniji borac u igri. On je jedini borac koji uvijek nosi oružje.

Tokom borbi nosu masku. Opsesivno narcisoidan, Vega vjeruje da je on zgodan i masku nosi kako ne bi povrijedio ili ogrebao lice.

U zavisnosti od konteksta, boja kose mu se mjenja od smeđe do plave. Nadimak mu je "zgodni Španac", a na prsima ima istetoviranu zmiju.