Tehnologija
0

Najbolje sportske video igre 2009.

Sarajevo-x.com
Najrealniju prezentaciju sporta u video igri ponudila je ove godine kompanija EA predstavljajući "FIFA 10" - brzu igru koja omogućava slobodu pokreta, driblanja i uopšte kretanja u polju. Kontrolisanje igrača, napredni vizuelni elementi i najbolji soundtrack koji je ikad osmišljen za jednu video igru učinili su da se "FIFA 10" nađe na samom vrhu liste najboljih sportskih video igara 2009. po izboru Telegrapha.

Iako ne tako ozbiljna kao većina igara na ovoj listi, "Wii Sports Resort" igra je koja miješa ludorije s godišnjeg odmora na prekrasnom otoku Wuhu sa sjajnim brzim i jednostavnim sportovima koji se igraju vani pod plavim nebeskim svodom. Bacanje frizbija, kuglanje, golf, košarka, stoni tenis, vožnja bicikla, kanua i drugi sportovi predstavljaju odličnu zabavu, te je zato "Wii Sports Resort" na drugom mjestu najboljih ovogodišnjih video igara. Divna zabava za cijelu porodicu ono je što ova igra nudi.

Brutalna bokserska igra "Fight Night Round 4" osvaja bronzu u ovom "takmičenju". U njoj je na vrlo dobar način prikazan svaki udarac, grimasa, ali i proslava svake pobjede. Fantastična igra nije za one sa slabim nervima ili srcem, a prema onome što nudi zaista je blizu perfekcije. Multiplayer mode omogućava sate i sate dobre zabave sa prijateljima, dok Legacy mode u kojem igrate sami omogućava razvijanje karijere snažnog majstora poput Muhammeda Alija.

"Football Manager 2010" i dalje je sjajna igra za one igrače kojima je fudbal skoro pa način života. Fantazija pretvorena u realnost doduše još uvijek treba malo "poliranja" kad je u pitanju 3D engine, ali brojne taktike i interakcija igrača, te višesatno traženje novih igrača ovu igru smjestili su na visoko četvrto mjesto liste najboljih.

Na petom mjestu je "Madden NFL 10", igra za ljubitelje američkog fudbala koja nudi nekoliko novih i uzbudljivih dodataka. Muškarci s kacigama koji se sudaraju na terenu sada su dostupni za igru i u Online Franchise modeu, što je bila dugogodišnja želja fanova. Tu je i napredak kreatora igre koji su je učinili više sličnom simulaciji, te druge izmjene koje će uočiti njeni ljubitelji.

Na listi se također nalaze i golferska igra "Tiger Woods PGA Tour" na šestom, "NHL 10" na sedmom, "NBA Live 2010" na osmom, te "Prvo Evolution Soccer 2010" na devetom mjestu. Listu završava "UFC 2009 Undisputed", igra za ljubitelje sportskog nadmetanja u ringu.