Tehnologija
2

Najbolja novogodišnja odluka

Da li ste i vi već donijeli neku od čuvenih novogodišnjih odluka? Ovo je tradicija koja je godinama prisutna i postaje sve popularnija. Iako se približavanjem kraja stare godine sve veći broj ljudi odlučuje na velike promjene u svom životu tokom naredne, skoro da niko ne ostane pri tome.

Već u prvoj nedjelji januara prekrši se čak 20% novogodišnjih odluka, pokazale su studije, dok ostale odluke "izblijede” tokom godine.

Umjesto da postanete dio ove neslavne statistike, potrudite se da u novoj godini nešto zaista promijenite i uradite nešto stvarno dobro za sebe.

Smršati, prestati sa pušenjem, pročitati više knjiga, ovo su neke od novogodišnjih odluka koje se najčešće nalaze na listi obaveznih. Umjesto o nekim kratkotrajnim akcijama, zašto ne bismo razmišljali o nečemu što bi nam zaista promijenilo život i karijeru, i to dugoročno? Obrazovanje je nešto što sigurno nije često na čuvenoj listi novogodišnjih odluka, a jedna je od rijetkih stvari koje mogu život promjeniti iz korijena.

Pravo obrazovanje ili prekvalifikacija mogu promijeniti sve one ključne stvari koje ljude čine sretnim. Uz odgovarajuću edukaciju, postajete kvalifikovani, uz kvalifikacije dobijate posao, posao vam donosi novac, a novac sva ostala zadovoljstva.

Nikada nije kasno za dodatnu edukaciju, a ona može biti odličan pokretač za promjene u životu.

Kako bi motivisale ljude da, u duhu novogodišnjih odluka i prazničnog duha, urade nešto važno za sebe, dvije obrazovne ustanove ITAcademy i BusinessAcademy napravile su zanimljivu ponudu kojom će na najbolji način ispratiti staru i dočekati novu godinu.

One šalju poruku da su, u stvari, dani oko Nove godine najbolji da se stvarno i konkretno uradi nešto za sebe, i zato njihova akcija traje samo u toku ovih nekoliko prazničnih dana, od 31. decembra do 2. januara. Jer, kvalitetna edukacija je odličan način da budete zadovoljni i uspješni u narednoj godini.

Najveći problem kod realizovanja novogodišnjih odluka jeste postavljanje nerealnih ciljeva i nedovoljna motivacija. Zato dodatna edukacija može biti odlična novogodišnja odluka. Može dovesti do realnih promjena i do izgradnje odlične karijere, a da pritom, uz kreativno učenje, podstiče motivaciju i za druge stvari u životu.