Adepto BH Open
0

Na turnir se prijavilo 28 Counter Strike 1.6 ekipa

Sarajevo-x.com
Bosna i Hercegovina je prva zemlja u regiji koja će ugostiti najbolje svjetske igrače i klanove u planetarno popularnoj online igri Counter Strike 1.6. koju igra više od tri miliona ljudi širom svijeta.

Adepto BH Open je prvi internacionalni turnir u kompjuterskim igrama koji će se organizirati u Sarajevu, a gdje će se po prvi put pojaviti elita svjetske gaming scene i veliki broj timova iz cijele Bosne i Hercegovine.

Ovo je prvi turnir na području Balkana ovakvog karaktera i formata na kojem će učestvovati najbolji svjetski timovi. Svoje učešće na turniru je potvrdilo 28 ekipa, i to dvadeset tri iz Bosne i Hercegovine, dvije iz Švedske, te po jedna iz Bugarske, Srbije i Ukrajine.

  Tri najbolje ekipe ovog turnira očekuju vrijedne novčane nagrade, a nagradni fond iznosi 10.500 eura.

  Turnir će se održati u periodu 23. 06.2011. -  26.06.2011. godine u dvorani “Mirza Delibašić” u KSC Skenderija. Takmičenje počinje 24. juna u jutarnjim satima, a zvanično otvaranje turnira je istog dana u 12 sati. Svi zaljubljenici Counter Strike-a moći će već od četvrtka 23. juna 2011 sa početkom u 16 sati prisustvovati trening mečevima prijavljenih ekipa.