Tehnologija
0

Na MySpaceu chat sa predsjedničkim kandidatima

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Stranica za društveno povezivanje MySpace i muzička TV stanica MTV udružile su snage kako bi mladim glasačima omogućili pristup predsjedničkim kandidatima u SAD-u. Naime, uskoro će kandidati gostovati na MTV-ju, a glasači će im putem Interneta moći postavljati pitanja.

U ovoj specijalnoj emisiji učestvovat će svi predsjednički kandidati kojima će glasači putem MySpacea moći postavljati pitanja. Tokom razgovora, kandidati će sjediti za računarima koje koriste studenti na svojim univerzitetima.

"Ova emisija neće biti debata predsjedničkih kandidata. Ovo je prilika za sve glasače da uspostave direktnu komunikaciju sa predsjedničkim kandidatima“, izjavio je za Reuters Ian Rowe, glasnogovornik televizijske stanice MTV.

Prva emisija ugostit će bivšeg senatora Johna Edwardsa i to 27. septembra, a lokacija snimanja je New Hampshire. Svoje učešće u nekoj od narednih emisija potvrdili su i Hilary Clinton, Chris Dodd, Barack Obama, Bill Richardson, Rudy Giuliani, Ron Paul, Duncan Hunter, John McCain, Sam Brownback i Mitt Romney.