Tehnologija
730

Momentalni uvid u ocjene: Učenici iz Tešnja razvili aplikaciju eDnevnik

Klix.ba
Venan Osmić i Himzo Hasak
Venan Osmić i Himzo Hasak
Dva učenika tešanjske gimnazije razvila su jedinstvenu aplikaciju - online školski dnevnik kojem će pristup imati nastavnici, roditelji i učenici.

Nakon šestomjesečnog rada, aplikaciju su prezentovali učenici Informatičkog smjera tešanjske Gimnazije "Musa Ćazim Ćatić" Himzo Hasak i Venan Osmić. Na ovaj način roditelji će svakodnevno imati uvid u učenje, vladanje i statistike za svakog učenika, a bit će efikasnija i komunikacija između nastavnika i roditelja.

Online dnevnik je nastao kao socijalna mreža jednog odjeljenja učenika Informatičkog smijera. Ubrzo je prerastao u elektronsku verziju školskog dnevnika za cijelu školu, a saglasnost za uvođenje ovakve web aplikacije je stigla od Pedagoškog zavoda i Ministarstva obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona.

"Web aplikacija je namijenjena boljem uvidu u sve statistike vezano za svakog učenika pojedinačno te u statistike profesora. Uvid imaju roditelji za svoje učenike, razrednici za cijeli razred te direktor za cjelokupnu školu", rekao je Osmić, a Hasak je istakao da aplikaciju već sada koristi većina profesora u školi.

S ovom web aplikacijom Hasak i Osmić su osvojili više nagrada na domaćim i inozemnim takmičenjima iz računarskih nauka i web dizajna.

Vezani članci