Tehnologija
0

Microsoft predstavio nove proizvode u Mostaru

Sarajevo-x.com
Microsoft BiH je u saradnji sa lokalnim partnerima predstavio svoje nove proizvode, Windows Vistu, Office 2007 i Exchange Server 2007, privrednicima u Mostaru.

Novi proizvodi su nastali kao rezultat saradnje između Microsofta, njegovih korisnika i partnera. Osmišljeni su kako bi kompanijama omogućili napredovanje u svijetu komunikacija, sve većeg broja informacija i stalnih promjena, a nude platformu koja će promijeniti način na koji se informacije pretvaraju u stvarne prilike i razvoj.

Ovo predstavlja prvo istovremeno izdavanje glavnih Microsoftovih proizvoda nakon zajedničkog predstavljanja sistema Windows 95 i Office 95 prije više od deset godina. Novi proizvodi su korisnicima u BiH dostupni od 1. februara 2007. godine. Lokalizirana verzija Windows Viste i Microsoft Office 2007 za Bosnu i Hercegovinu može se očekivati u toku ove godine.

Nove mogućnosti sistema Windows Vista i Office 2007 sistema donose znatne napretke na području grafike, sigurnosti, pretraživanja i kolaboracije. Znatna ulaganja u servere čine Office 2007 jakom platformom za razvijanje poslovnih aplikacija koje će ukloniti prepreke između kompanija, sistema, procesa i informacija.

Na prezentaciji u Mostaru prisutnima se obratio gosp. Radoslav Novak, pomoćnik ministra pravosuđa i uprave HNK/HNŽ. Gosp. Novak je tom prilikom izjavio: „Dolazak Microsofta na tržište BiH je značajno kako za IT industriju, tako i za državu u cjelini“, te se osvrnuo i na značaj korištenja licenciranog softvera i potrebu aktivnog provođenja zakona u svjetlu smanjenja stope softverskog piratstva.

Microsoft koji je osnovan 1975. godine, danas je vodeća svjetska kompanija u proizvodnji softvera, usluga i rješenja koja pomažu pojedincima i tvrtkama da u potpunosti ostvare svoje potencijale. Za više informacija o Microsoftu, posjetite Web stranice www.microsoft.com/bih ili www.microsoft.com/presspass.