Tehnologija
0

Microsoft otkrio problem "fantomskih podataka" na OS Windows Phone 7

Sarajevo-x.com
Kompanija "Microsoft" je otkrila problem zbog kojeg mobiteli sa operativnim sistemom Windows Phone 7 šalju i primaju "fantomske podatke", javlja BBC.

Početkom godine su se korisnici na forumima žalili da njihovi mobiteli automatski šalju podatke i brzo troše limit mjesečne razmjene podataka bez njihovog znanja.

Zvaničnici kompanije su potvrdili da je jedan od uzroka ovog problema usluga treće strane. Osim toga, istražuju se i drugi mogući uzroci.

Kompanija je u stalnom kontaktu sa trećom stranom kako bi im pomogla da izvrše potrebne popravke. Također, radi se na pronalasku privremenog rješenja dok problem ne bude u potpunosti riješen. Jedina pozitivna stvar za sada je to što problem pogađa samo mali broj korisnika softvera Windows Phone 7.

Problem se pojavio početkom januara, nakon čega su se korisnici žalili da njihov mobitel šalje između 30 i 50 MB podataka svaki dan, količinu podataka koja za 20 dana prekoračuje limit od 1GB. Najviše žalbi je bilo u SAD-u.

Zvaničnici "Microsofta" su priznali da postoji mogućnost da isti problem nije slučaj kod svih korisnika, te da vrlo vjerovatno postoje i drugi razlozi ove neugodnosti.

Operativni sistem Windows Phone 7 je stigao na tržište u oktobru 2010. godine. Smatra se direktnim rivalom operativnim sistemima kompanija "Apple", "Google", "Research in Motion" i "Nokia".

Vezani članci