Novi Windows za Novu godinu
0

Microsoft BiH i CT Computers BA priredili iznenađenje Sarajlijama

Sarajevo-x.com
Lejla Zukić-Krivdić, Adnan Subašić i porodica Tucaković
Lejla Zukić-Krivdić, Adnan Subašić i porodica Tucaković
Danas je u Mercator Centru Sarajevo vladalo pravo predprazično raspoloženje, a tome su uveliko doprinjeli Microsoft BiH i CT Computers BA koji su uspjeli pripremiti pravo iznenađenje.

Naime, odkako je lansiran novi operativni sistem Windows 7 u Bosni i Hercegovini, interes javnosti ne jenjava pa su direktorica Microsofta BiH Lejla Zukić-Krivdić i Adnan Subašić, direktor CT Computers BA odlučili da svojim korisnicima lično pokažu šta to donosi novi operativni sistem i da se i sami okušaju u ulozi prodavača.

Ovim neobičnim i zabavnim događajem je otpočela ujedno i velika praznična ponuda gdje će svi oni koji se odluče za kupovinu računara u ComTrade Retail Shop-u, zajedno sa Windows 7, u narednih mjesec dana ostvariti popust od 7%.

Direktorica Microsofta BiH, Lejla Zukić-Krivdić je u duhu predprazničnog raspoloženja komentarišući svoje iskustvo između ostalog izjavila: „Dolazak novog operativnog sistema Windows 7 je za nas u Microsoftu jedan od najznačajnijih događaja u ovoj godini i kraj godine smo željeli podijeliti sa našim korisnicima. Odgovorili smo na njihov interes i danas smo došli da budemo sa našim korisnicima, na licu mjesta odgovorimo na njihova pitanja, pokažemo šta je to novo što Windows 7 donosi. I naravno ovo je i idealna prilika da Microsoft BiH, po četvrti put za redom, zaželi sve najljepše svojim korisnicima u Novoj 2010. godini, sa novim operativnim sistemom koji će omogućiti ljudima da maksimalno iskoriste svoje digitalne ljubimce za nove uspjehe.“

Vizija novog operativnog sistema je bila jednostavnost, a nakon što je ostvarena Microsoft BiH se jednostavno želi zahvaliti na povjerenju svojim mnogobrojnim korisnicima.

Svaki uspjeh podrazumijeva i uspješno partnerstvo, pa je tako i ova kampanja realizovana zajedno sa CT Computers, jednim od Microsoft distributera u BiH, čiji je direktor, Adnan Subašić, danas također bio u ulozi prodavača i uspješno predstavio sve što CT računari i Windows 7 mogu uraditi zajedno.

"S oduševljenjem sam dočekao ovu priliku da se susretnem sa direktnim korisnicima. Velika je opasnost za svakog menadžera da se previše udalji od situacije na terenu, jer tako može propustiti da shvati ključne trendove u prodaji. Drago mi je što sam se vratio u ulogu prodavca upravo povodom demonstracije novog Windows 7 operativnog sistema, jer mislim da je to značajan korak za IT industriju u Bosni i Hercegovini. Nadam se da je i ostalim učesnicima današnjeg okupljanja bilo podjednako zabavno kao i meni“, kazao je Adnan Subašić, direktor CT Computers BA.

"Nakon odluke o kupovini računara razmatrali smo mnoge opcije međutim dilema je nestala sa ovom prazničnom ponudom koja nam je omogućila odličan kvalitet uz veoma povoljnu cijenu. Prezadovoljni smo i sretni posebno novim operativnim sistemom Windows 7", kazali su članovi porodice Tucaković koje je Microsoft BiH i CT Computers BA danas prijatno iznenadio.