Tehnologija
7

Megan Fox zvijezda nove igre u serijalu "Call of Duty"

Klix.ba
Hollywoodska ljepotica Megan Fox je zvijezda nadolazeće videoigre "Call of Duty: Ghosts", a pojavila se i u novom traileru za igru.

Učešće slavne glumice samo pokazuje koliku je popularnost stekla franšiza "Call of Duty" od svog lansiranja 2003. godine. Najveću popularnost stekla je 2007. godine, sa izlaskom igre "Call of Duty: Modern Warfare", u kojoj je ranije okruženje iz Drugog svjetskog rata zamijenjeno bliskom budućnošću.

Novi nastavak franšize počinje u Americi uništenoj novim oružjem. Dom glavnog junaka je uništen, a on otkriva ostatke grupe zvane "the Ghosts" i odlučuje da se bori protiv neprijatelja koji mu je uništio život.

[VIDEO] https://www.youtube.com/watch?v=MNxh7umVOZ0[/VIDEO]

"COD: Ghosts" je jedna od nekolicine videoigara čija je produkcija koštala poput filmske. Priču je pisao Stephen Gaghan, Oscarom nagrađeni scenarista filmova "Traffic" i "Syriana". Velika pažnja posvećena je grafici, a tu su i dodaci poput psa Rileya (animiranog na osnovu stvarnog psa kaskadera) koji bi trebali da osvoje i tvrdokorne fanove igre.

Igra je prvenstveno namijenjena multiplayer igranju, a ostaje da se vidi koliko će biti uspješna kod fanova single-player igranja, budući da su ranije verzije nudile samo osam do 10 sati igre.

Igra je već izašla u verzijama za PC, PlayStation 3, Wii U i Xbox 360, a do kraja mjeseca izaći će i za Xbox One i Playstation 4.