Tehnologija
29

Luksuzni britanski brend Burberry dobija kanal na Apple TV

Klix.ba
Londonski omiljeni modni brend Burberry postao je novi kanal Apple TV-a. Premijerno puštanje ovog kanala bit će upriličeno 11. januara kada će biti održana modna revija nove odjevne kolekcije za muškarce.

Gledaoci će imati VIP pristup pistama, ali i koncertu koji će biti emitovan uživo. Nakon zadivljujućeg performansa na showu ovog brenda 2014. godine, britanski muzičar Benjamin Clementine će i ovaj put napraviti poseban soundtrack za reviju.

Burberry kanal će emitovati kolekcije, beauty tutorijale domaće make-up umjetnice Wendy Rowe, originalne filmove Burberry Acoustic muzičara, te dodatne sadržaje koje će napraviti tokom godine.

Britanski odjevni brend osnovan je prije 150 godina i jedan je od najvećih inovatora budućnosti. U 2013. godini Apple je odobrio britanskom brendu rani pristup fotoaparatu iPhone 5s kako bi napravio sadržaj sa modne revije Proljeće 2014.

Nakon toga, kompanije su obnovile svoje partnerstvo i Burberry je postao prvi modni brend koji je emitovan na Apple Music kanalu.