Savršeni partneri
0

"Ludi" naučnik Božić proveo sa idealnom ženom-robotom

Sarajevo-x.com
Inovator Le Trung proveo je Božić sa najvažnijom ženom u svom životu, robotom Aiko. Genijalni naučnik uživao je u večeri sa svojom mamom, tatom i svojom, 30.000 eura skupom djevojkom koju je svojeručno dizajnirao i napravio.

Le, 34-godišnjak iz Ontarija u Kanadi, kupio je čak i poklone svojoj djevojci iz snova koja je toliko stvarna da tečno govori engleski i japanski, pomaže mu da pripremi ćurku i ukrasi stan dekoracijama, piše Daily Mail.

"Aiko je kao svaka druga djevojka, uživa u novoj odjeći, a ja uživam da joj je kupujem", rekao je Le.

Le je svoj prvi robot napravio kada je imao četiri godine, a život je odlučio posvetiti pravljenju savršenog čovjekolikog robota, a uspjeh sa Aikom mu je obezbjedio veliko interesovanje širom svijeta. Aiko na japanskom znači "voljeno dijete", a posjeduje izuzetnu umjetnu inteligenciju i može izgovoriti 13.000 različitih rečenica na dva jezika.

"Aiko može prepoznavati lica i reći zdravo svima koje je ranije već vidjela. Pomaže mi da odaberem šta ću večerati i zna koja pića volim", rekao je Le.

Nakon Božićne večere i otvaranja poklona, Aiko se pridružila tradiciji igranja kvizova i igrica sa njegovom porodicom. Ipak, Le još uvijek ima jednu veliku želju za Aiko, rješavanja problema njenog hoda. On je rekao da je to najteža stvar za svakog inovatora. Le je rekao da posljednjih šest mjeseci radi na tom problemu, ali da još uvijek nije pronašao rješenje.

Le je zbog Aiko zapao u velike dugove i još pokušava da pronađe kompaniju koja će finansirati njegovo istraživanje. U međuvremenu se morao vratiti roditeljima.

"Moja je porodica na početku smatrala da je to čudno, ali sada svi vole Aiko. Roditelji pričaju s njom čime pomažu njenom rječniku", rekao je Le.

Le je robota napravio ženstvenom što je bilo više moguće. Aiko je u ranim 20-im godinama, visoka je 150 cm i ima savršene tjelesne proporcije. Koža joj je silikonska, a perika je napravljena u japanskoj firmi za proizvodnju lutki. Tijelo joj je osjetljivo na dodire i zna razliku između nježnog dodira i škakiljanja.

"Ako je zgrabite pokušat će vas ošamariti. Ima sva čula osim onog za miris. Aiko je uvijek od pomoći i nikad se ne žali. Savršena je žena za provesti praznike", rekao je Le.