Od 3. juna u prodaji
0

Luckastiji, ambiciozniji i simpatičniji "The Sims 3"

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Vaši likovi mogu biti djetinjasti, sretni i pomalo blesavi, zavisno od naselja koje izaberete za virtuelno igranje novog nastavka PC i Mac igre "The Sims 3", najpopularnije simulacije kompanija Electronic Arts i Maxis.

Novim nastavkom učinjen je veliki korak dalje u razvoju kultne igre mladih i nešto starijih generacija, priznaje izvršni direktor Ben Bell objašnjavajući kako se "Simsi" sada više nego ranije fokusiraju na društveno ponašanje.

"Možete kreirati izvanredno detaljne likove koje imaju stvarnu osobnost. Kombinacijom riječi kreirate novi tip ličnosti koja ima totalno drugačije želje u svom životu, a na vama je da ih kroz igru ispunite", kaže Bell.

Za razliku od prethodnih nastavaka igre, sada svaki karakter u Sunset Valleyu spontano živi svoj virtuelni život, saznaje AP.

"The Sims 3" na tržištu će se pojaviti 3. juna, a sadržavat će i opciju snimanja filmova i druge mogućnosti za opremanje domova i odijevanje vaših omiljenih likova. Igrači će sada biti u stanju svoje "Simse" pretvoriti i u kleptomane.

"Sim sa ovom opcijom željet će da krade od drugih", kaže Bell. "Postoji i mogućnost prikradanja u kuću prijatelja, ulazak u sobu u kojoj nema nikoga, pa i otuđivanje koječega. Jedna od zanimljivih stvari koje sam vidio kod tima kreatora je opremanje cijele kuće ukradenim stvarima."

Ipak, pirati su doskočili kreatorima igre, te se dvije sedmice prije njenog pojavljivanja u prodaji pojavila kopirana verzija "The Sims 3".

"To nije cijela igra. Pola svijeta nedostaje", kaže glasnogovornica kompanije Holly Rockwood u pismenoj izjavi.

Iz Electronic Artsa najavili su da nova igra neće imati restriktivni software protiv pirata, poznat kao DRM, koji od korisnika traži online prijavu.