Tehnologija
0

LG predstavio 3D televizor nove generacije

Sarajevo-x.com
Zvaničnici kompanije LG Electronics vjeruju da su u prednosti u odnosu na ostale proizvođače kada se govori o globalnoj borbi na tržištu 3D televizora.

Južnokorejska kompanija LG Electronics je predstavila svoj Cinema 3D TV koji je nazvan televizorom "nove generacije". Prodaja širom svijeta će početi sljedećeg mjeseca. LG i drugi proizvođači, uključujući Samsung i Sony, predstavljaju jaku konkurenciju na tržištu, iako je prošlogodišnja prodaja njihovih televizora potpuno razočarala.

Potreba za glomaznim i skupim naočalama se pokazala kao nedostatak 3D tehnologije. Među ostalim negativnim osobinama su nedostatak sadržaja i žalbe korisnika zbog naprezanja očiju, glavobolja i mučnine. Uprkos tome, proizvođači ubrzano poboljšavaju iskustvo gledanja 3D televizora, te proizvode jeftinije i lakše verzije 3D naočala.

Predsjednik i direktor kompanije LG, Havis Kwon, rekao je da mnogi proizvođači proizvode 3D televizore i tzv. pametne televizore, te da to predstavlja tešku borbu na tržištu u razvoju.

"Osim konkurencije između korejskih proizvođača, na ovom području postoji konkurencija i sa japanskim proizvođačima. Očekuje nas iscrpljujuća borba s njima", rekao je Kwon.

Kompanija LG Electronics je drugi najveći proizvođač na svijetu koji proizvodi flat screen televizore. Na prvom je mjestu kompanija Samsung.