Tehnologija
0

LG G Flex - zakrivljeni "unikat" na tržištu BiH

Prvi smartphone sa zakrivljenim i savitljivim ekranom na bh. tržištu od sada je moguć enaći u ponudi m:tel-a.

Vječni izazov i inspiracija koja nadahnjuje dizajnere su predmeti koji imaju zaobljenu, a ne pravougaonu formu. Kada je o telefonima riječ može se reći da je trend zakrivljenih linija započeo, sada već davne 1996. godine, sa zakrivljenim kućištem Nokije 8110, da bi evo, nakon 18 godina zahvaljujući Corningu, proizvođaču Gorila Glassa koji je napravio Willow Glass - zaštitno staklo koje se može zakriviti, bio predstavljen prvi zakrivljeni i savitljivi smartphone LG G Flex.

Ono što preporučuje dizajn koji prati konture lica jeste bolja ergonomija prilikom držanja telefona u ruci, zahvaljujući čemu se prstom jedne ruke mogu dotaći gotovo svi uglovi ekrana. Smanjena udaljenost između usta i mikrofona rezultovala je poboljšanom kvalitetom glasa i zvuka koji je jači za 3 dB u poređenju sa ravnim pametnim telefonima.

Smartphone G Flex sa svojim 6-inčnim, konkavno zakrivljenim Plastic OLED (P-OLED) ekranom, rezolucije 720x1.280 piksela i gustoćom od 245 ppi, zaslužuje sve pohvale za postojanost kontrasta, osvjetljenje i ugao vidljivosti, jer ekran uistinu izgleda podjednako iz različitih uglova, što nije zanemarljivo kod ovako velike dijagonale i činjenice da ekran nije ravan.

Štaviše, ovaj ekran u vodoravnom položaju pruža ugodno iskustvo poput IMAX kina sa zakrivljenim platnom, uz praktičan ugao vidljivosti za gledanje videa ili igranje igara.

Sa svojim ergonomskim dizajnom, dimenzija 160 x 82 x 8,7 mm i težinom 177 gr ovaj uređaj iz premium segmenta dolazi s Qualcomm Snapdragon 800 četvorojezgarnim procesorom od 2,26 GHz uz Adreno 330 grafiku, s radnom memorijom od 2 GB i 32 GB interne memorije za skladištenje podataka, što ga čini jednim od najmoćnijih uređaja u LG-ovom portfelju.

Sve ovo ne bi bilo izvodivo bez zakrivljene i fleksibilne litij-polimerske baterije kapaciteta 3500 mAh koju je izradio LG Chem, a koja omogućava autonomiju od tri dana. Android OS 4.2.2 LG je nadogradio korisničkim intrefejsom s mogućnostima elementarnog multitaskinga.

Jedinstvena specifičnost ovog uređaja je samoobnovljivi Self Healing elastični premaz na poleđini LG G Flexa, zahvaljujući kom za samo nekoliko minuta nestaju svakodnevne ogrebotine karakteristične za uređaje koji se koriste bez zaštitnih navlaka.

Glavna kamera bilježi fotografije u rezoluciji od 13 megapiksela (prednja 2,1 MP) ili video klipove u 1080p rezoluciji pri 30 ili 60 frejmova u sekundi. Tipka Power i dodatne tipke za kontrolu jačine zvuka smještene su na poleđini uređaja, odmah ispod fotoaparata, čime je ujedno znatno smanjena mogućnost slučajnog isključivanja telefona. Ovaj LG uređaj dolazi sa IR odašiljačem pa može poslužiti i kao univerzalni daljinski upravljač.

Budite originalni, odlučite se za novi LG G Flex koji može biti Vaš po cijeni već od 499 KM u tarifi Moj Mix 80 i uživajte u bonusima od 500 minuta razgovora, 500 poruka i 2GB brzog mobilnog interneta. I to nije sve, uz ovaj model na poklon dobijate LG Quick WindowTM cover i LG Tone+Bluetooth slušalice.

U m:tel ponudi možete pronaći nove modele LG telefona koji će vam u kombinaciji sa Moj Mix tarifama pružiti fantastičan spoj komunikacije i elegancije. Preporučeni modeli su: LG E440 L4 uz tarifu MOJ MIX 25, LG Optimus P710 L7II u kombinaciji sa MOJ MIX 40/45 i LG Optimus L9 II uz MOJ MIX 40/45 sa cijenom od 1 KM i LG G2 uz MOJ MIX 80 sa cijenom od 49 KM (sa PDV-om).