Problem na Flickru
0

Korisniku greškom obrisan profil i 4.000 fotografija

Sarajevo-x.com
Mirco Wilhem
Mirco Wilhem
Korisnik fotoservisa Flickr, Mirco Wilhelm, kaže da je izgubio 4.000 fotografija koje je snimio tokom perioda od pet godina i to zbog greške koju su načinili zaposlenici fotoservisa, piše "Los Angeles Times".

Mirco Wilhem, IT arhitekt i fotograf, pisao je o svom problemu na blogu Tumblr.

"Bio sam iznenađen kada sam se pokušao logovati na svoj profil. Nakon što sam unio pristupne podatke, pojavila poruka da napravim novi profil. To mi je bilo čudno, jer sam redovno koristio ovaj fotoservis već pet godina i imao 4.000 sačuvanih fotografija", rekao je Wilhelm. Nakon toga se sjetio da je prijavio korisnika koji ga je nedavno dodao u kontakte, a čiji je profil sadržavao ukradene fotografije.

"Pročitao sam mail koji sam dobio od zaposlenika Flickra. Pisalo je da će profil biti provjeren. Nakon toga sam pitao da li su greškom obrisali moj profil. Ispostavilo se da je to istina", dodao je Wilhelm.

Zvaničnici Flickra i njegove matične kompanije Yahoo nisu bili dostupni za komentar. No, Wilhelm je navodno dobio odgovor u kojem je pisalo da je njegov profil greškom izbrisan. Rečeno mu je da njegov profil može biti vraćen, ali ne i fotografije koje su bile spašene.

Ovo je dobra poruka svima da kopije svojih dokumenata, podataka i fotografija za svaki slučaj čuvaju i na prenosnim hard diskovima.