Koji je vaš omiljeni lik iz crtića?
0

Korisnici Facebooka otplovili u svijet mašte i djetinjstva

Sarajevo-x.com
Kada uđete na Facebook nemojte se iznenaditi ukoliko ugledate Toma i Jerryja, Duška Dugouška, Homera i Barta Simpsona, Pepeljugu, Pink Pantera, Nindža kornjače, Mickeya i Minnie Mouse, Teletabise, Strippyja, Štrumfove, Leteći medvjediće... Korisnici popularne društvene mreže otplovili su u svijet mašte i sada glavni likovi crtića oživljavaju uspomene na razdragano djetinjstvo.

Vjerovatno se pitate zbog čega su svi vaši prijatelji svoju fotografiju profila zamijenili slikom lika iz nekog crtanog filma.

Pa, jednostavno su odlučili priključiti se akciji pokrenutoj na toj društvenoj mreži i od 16. do 22. novembra fotografiju profila zamijeniti slikom najdražeg lika iz animiranih filmova. Cilj je da na sedam dana nestanu fotografije ljudi i da svi otplove u svijet mašte i djetinjstva.

Akciji se za samo nekoliko dana priključio veliki broj korisnika iz cijelog svijeta. Naravno, djetinjstvo je najbezbrižniji period života kojeg se gotovo svi rado sjećaju, tako da i ne čudi što su Facebook "zaposjela" bića iz bajki i crtanih filmova.

Naravno, i veliki broj Bosanaca i Hercegovaca, ali i korisnika iz susjednih zemalja se priključio akciji.

Neprestano se akciji priključuju i drugi likovi poput Baltazara, Spužva Boba, Tomice, Pokemona, Paja Patka, Gusztava, Aladina, Johnnyja Brava, Popeyea...

Ukoliko i vi imate Facebook profil, otplovite u svijet mašte...