U prodaji od novembra
1

VIDEO / Konflikt u igri Battlefield 3 počinje u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Prema posljednjim informacijama o dugoočekivanoj videoigri Battlefield 3, radnja ove igre počinje konfliktom u Sarajevu, odakle se širi na druge lokacije.

Objavljivanjem 12-minutnog trailera američka kompanija Electronic Arts samo je podgrijala nestrpljenje ljubitelja ove pucačine.

E3 bi se u prodaji trebao pojaviti početkom novembra, a njegova radnja smještena je u blisku budućnost, u 2014. godinu, gdje počinje sukob u Sarajevu i na iračkoj granici.

Od igre se očekuje single-player, co-op i multiplayer mode sa do 64 igrača na PC platformi i do 24 igrača na konzolama, kao i bolji vizuelni efekti, odnosno realističniji prikazi rušenja zgrada, dima, prašine i krhotina, dakle bolji zvuk i grafiku od prethodnih verzija, što omogućava poboljšani engine Frostbite 2.0.

Kako je odranije poznato, Battlefield 3 će se osim na PC računarima moći igrati na Xboxu 360 i PS3, imat će naprednije likove za čije animacije je zaslužna tehnologija nazvana ANT, ista ona koja se koristi u igrama EA Sports, poput FIFA-e, a u ovom slučaju će zahvaljujući njoj biti kreirani vojnici realističnijeg izgleda.

Dosad se znalo da će se borbe voditi u Parizu, Teheranu i New Yorku, na gradskim ulicama, u metropolama, ali i na otvorenim prostorima.