Obavijen velom tajne
0

Konačno otkriven PlayStation telefon

Sarajevo-x.com
Nakon što su se prije nekoliko mjeseci pojavile glasine o postojanju PlayStation telefona, portal Engadget.com objavio je ekskluzivne fotografije i informacije o ovom spoju telefona i konzole za igranje.

Famozni PlayStation telefon konačno se pojavio u javnosti, a ono što se sada može sa sigurnošću reći je da će koristiti Googleov Android OS.

Prve informacije su govorile da će hibridni mobitel i uređaj za igranje imati kameru sa pet megapixela, 1GHz Snapdragon procesos, slide out pad za igranje i Android Gingerbread OS.

U to vrijeme međutim nije bilo dovoljno jakih dokaza da uređaj postoji. Sada je blog Engadget.com objavio seriju fotografija telefona, što se čini prilično pouzdanim dokazom da telefon postoji.

Prema njihovim informacijama PlayStation telefon imat će 512 MB RAM-a, i GB ROM-a i procesor 1GHz Qualcomm MSM8655 Snapdragon. Telefon je napravio proizvođač Sony Ericsson.

Telefon je navodno još uvijek samo prototip, tako da se ne očekuje njegova prodaja prije božićnih odmora. Procjenjuje se da će se pojaviti u prodaji u prvom ili drugom kvartalu 2011. godine.