Tehnologija
7

Kompanija Lenovo predstavila nove uređaje iz porodice Yoga

Klix.ba
Kompanija Lenovo je predstavila dva nova uređaja koji koriste operativni sistem Windows 10, a to su tablet Yoga 900 i all-in-one PC Yoga Home 900.

Tablet Yoga 900 dolazi s odvojivom tastaturom, a posjeduje QHD 13-inčni ekran. Kupci mogu izabrati između dvije verzije, prva ima šestu generaciju Intel Core i5, a druga i7 Skylake procesora. Uređaj ima 16 GB RAM-a i 512 GB SSD-a, kao i bateriju koja traje osam sati.

Ugrađeni su i JBL zvučnici s Dolby Audio tehnologijom, a tastatura i trackpad su veći u odnosu na sve ranije Yoga tablete.

Yoga 900 se može koristiti kao laptop i tablet, a uređaj je dostupan u narandžastoj, sivoj i zlatnoj boji. Cijena osnovnog modela je 1.299 dolara.

Kada je riječ o PC-u Yoga Home, kupci dobijaju 27-inčni Full HD ekran osjetljiv na dodir. PC je težak 7,2 kg i relativno je lako prenosiv. On je dobio petu generaciju Intel Core i7 procesora, a opciono je moguće dobiti Nvidia GeForce 9420 grafički procesor, kao i do 1TB SSHD-a.

Lenovo AURA 3.0 interfejs je instaliran "preko" Windowsa, a korisnici mogu uređivati fotografije i igrati igre poput zračnog hokeja.

Yoga Home 900 će biti u prodaji u decembru po cijeni od 1.499 eura.