Problemi s iPhoneom 4
0

Kamera ne radi i telefon lako gubi prijem

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Najnovija verzija “Appleovog” iPhonea našla se u trgovinama diljem Japana, Francuske, Njemačke i SAD-a. Hiljade nestrpljivih kupaca stajali su satima u dugim redovima kako bi postali vlasnici novog mobitela, međutim već nakon manje od jednog dana korisnici su se počeli žaliti na novu verziju iPhonea.

iPhone 4 je brži i tanji u odnosu na prošlu verziju, a uz to ima i mogućnost videopoziva, bolju bateriju i omogućava istovremeni rad nekoliko aplikacija. Međutim, nova verzija iPhone 4, po svemu sudeći, ima i svojih mana.

Prije svega, “Appleu” su pristigle brojne žalbe zbog toga što u prodavnicama nije bilo dovoljnih zaliha novog telefona, te se nekoliko stotina kupaca vratilo praznih ruku. Navodno, nove zalihe se očekuju tek naredne sedmice.

Oni sretni, koji su uspjeli doći do iPhonea 4, već su se počeli žaliti na (ne)rad kamere koja se nalazi na poleđini telefona. Navodno, kamera ne funkcioniše, blenda se ne otvara i niti jedno dugme ne radi, prenose strani mediji.

Također, kupci novog telefona prijavili su pojavljivanje žute mrlje na displeju telefona, dok pojedini tvrde kako novi telefoni imaju ogrebotine.

Neki su prijavili i da iPhone 4 lako gubi prijem. Naime, antena je zapravo metalni obrub telefona i ukoliko cijelom rukom držite telefon gubi se signal.

Mnogi korisnici su se požalili i zbog toga što je iPhone 4 trenutno dostupan samo u crnoj boji. Ovaj telefon u bijeloj boji bi trebao biti dostupan do kraja ljeta.