Tehnologija
68

"JuJu Frog" - nova besplatna igrica Ivana Ramadana i Amara Zubčevića

Klix.ba
Od danas na Google Play Storeu možete preuzeti novu besplatnu bh. igricu pod imenom "JuJu Frog".

Radi se o igrici za mobilne uređaje sa Android platformom. U ovoj jednostavnoj i modernoj igrici vodite malenu žabu po lokvanjima kroz močvaru, izbjegavajući razne opasnosti. Igra se odlikuje stilizovanom "low-poly" grafikom i brzim načinom igranja.

"JuJu Frog" izdaje i pravi kreativni tim iz Sarajeva "AI Interactive". Pod ovim imenom kriju se Ivan Ramadan i Amar Zubčević . Igrica je rezultat intenzivnog rada kroz protekla dva i po mjeseca, a nastala je bez ikakvog budžeta.

"Nezavisne 'indie' igrice htjeli smo praviti još od srednje škole, kada je i nastao AI Interactive, a JuJu Frog nam je do sada najozbiljniji projekat", izjavili su iz AI Interactive.

AI Interactive iza sebe već ima igru "Trivaders", takođe dostupnu na Play Storeu, te browser igricu "Dragon of Bosnia". U planu im je nekoliko novih igrica i nadaju se da će uspjeti izgraditi ime u industriji videoigara.

Igricu možete preuzeti na ovom linku.

Autori apeluju da podržite igricu tako što ćete je instalirati i ukoliko vam se svidi, ostaviti pozitivnu ocjenu.

Ivan Ramadan je javnosti poznat od ranije kao bh. autor animiranih filmova koji su postigli veliki međunarodni uspjeh. Njegov prvi film "Tolerantia" je dobitnik Srca Sarajeva za najbolji kratki film, a uslijedili su filmovi "Čudotvorno mlijeko" i "Kiyamet", ukupno nagrađeni sa 15 međunarodnih nagrada, više od 70 festivalskih prikazivanja i tri miliona pregleda na YouTubeu.