Nakon 17 godina
0

Jerry Yang, šef Yahooa, odlazi iz internetskog giganta

Sarajevo-x.com
Jerry Yang
Jerry Yang
Jerry Yang, bivši glavni izvršni direktor Yahooa i suosnivač te kompanije, objavio je da podnosi ostavku i istakao da više ni na koji način neće biti dio tog internetskog giganta.

Yang, kojeg su zvali i šefom Yahooa, obnašao je funkciju člana Upravnog odbora, nakon što je 2008. godine dao ostavku na mjesto glavnog izvršnog direktora.

Ovoga puta odlučio je da se u potpunosti povuče iz kompanije, a pretpostavlja se da su razlog tome loši poslovni potezi kompanije proteklih mjeseci i pad dionica.

Ipak, o tačnim razlozima odlaska Yang nije želio govoriti. Samo je kratko poručio da je vrijeme da ode.

"Tokom vremena provedenog u Yahoou, od osnivanja prije 17 godina pa sve do danas, doživio sam neka najuzbudljivija iskustva u životu. Međutum, došlo je vrijeme da svoju pažnju usredsredim na neke druge interese izvan ove kompanije", istakao je Yang.

Napomenuo je kako vjeruje u Scotta Thomsona koji je prije dvije sedmice imenovan novim izvršnim direktorom kompanije, prenosi BBC.

"Oduševljen sam imenovanjem Thomsona na mjesto glavnog izvršnog direktora. Vjerujem u njegove sposobnosti, kao i u cijeli tim koji predvodi Yahoo i vjerujem u uzbudljivu i uspješnu budućnost kompanije", kazao je Yang.

Yang je kompaniju Yahoo osnovao 1995. godine sa Davidom Filom. Trenutna tržišna vrijednost kompanije je oko 20 milijardi dolara.