Tehnologija
8

Izgled Google Pixela procurio 24 sata prije premijere

Klix.ba
Googleova objava novog pametnog telefona Pixel zakazana je za utorak u 18 sati po našem vremenu, ali su svjetski portali već danas objavili niz ilustracija koje otkrivaju izgled i karakteristike uređaja.

Iako su određene crte telefona poznate od ranije, čini se da je ovo prvi put da su ilustracije "otete" direktno od prodavača Carphone Warehouse, odnosno njihovog sektora za marketing jer ilustracije izgledaju kao reklamni materijal.

Uključujući verziju Pixela pod nazivom XL na materijalu se otkriva izgled i specifikacije uređaja. Verzije bit će opremljene sa 5-inčnim, odnosno 5,5-inčnim displejom, procesorima Snapdragon 821 i četiri GB RAM-a. Druge specifikacije uključuju odabir interne memorije u iznosu od 32 GB i 128 GB.

Baterija u Pixelu imat će kapacitet od 2770mAh, dok će verzija XL biti opremljena baterijom od 3450mAh. Razlika među uređajima ogledat će se i u rezoluciji displeja - 1080 x 1920 na Pixelu i 1440 x 2560 na Pixelu XL.

Uređaji će imati identičan izgled iza kojeg stoji tajvanski proizvođač HTC. Sadržavat će skener otiska prsta, antensku liniju na dnu, USB Type-C utor i 3,5-milimetarskim utorom za slušalice.