Tehnologija
20

Iz Samsunga tvrde da Galaxy S7 nema probleme s baterijom

Klix.ba
Nakon brojnih prijava o pregrijavanju i eksplozijama Samsungovog pametnog telefona Galaxy S7, iz kompanije tvrde da nema razloga za brigu.

U saopćenju koje je objavljeno navodi se da nisu zabilježeni unutarnji kvarovi baterija Samsunga Galaxy S7, ali da su registrovana vanjska oštećenja.

"Samsung stoji iza kvaliteta i sigurnosti i među 10 miliona uređaja u SAD-u nije bilo potvrđenih slučajeva kvara baterije. Međutim, ustanovili smo brojna vanjska oštećenja. Sve dok Samsung nije u mogućnosti da pregleda uređaj, nemoguće je utvrditi pravi uzrok bilo kakvog incidenta", stoji u saopćenju.

Muškarac iz Winniepega prošle sedmice je za CTV News kazao da mu se Galaxy S7 počeo zagrijavati u džepu te da je eksplodirao čim ga je izvadio.

Galaxy S7 i Edge telefoni su već duže vrijeme na tržištu i šanse da neki od tih telefona imaju ozbiljne probleme s baterijom su prilično male. Podsjećamo, problemi s baterijom Note7 telefona pojavili su se već nakon nekoliko mjeseci, a iako su iz Samsunga objavili izvinjenje, nisu navedeni uzroci problema, ali je istaknuto da će provesti pažljivu istragu.