Tehnologija
0

iPhone bi mnoge mogao ostaviti razočaranim

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon lansiranja novog iPhone-a pojavila se opasnost da sve preraste u haos zbog limitiranih količina koje bi hiljade zainteresovanih mogli ostaviti praznih ruku.

Prema napisima na web stranici O2, partnera kompanije proizvođača Apple, prodaja iPhone-a 3G bit će ograničena za jedan proizvod po kupcu, a dva za poslovne korisnike.

"Velika je potražnja za ovim uređajem ali smo ubijeđeni da bi svi korisnici koji ga žele mogli nabaviti jedan do kraja ljeta. Početne zalihe su limitirane i bit će ih dovoljno za samo dvije sedmice," objavljeno je na web stranici o novom uređaju koji kombinuje muzički player, web pretraživač i mobilni telefon.

Prodavnice O2 otvorene su od 8 ujutro, a već je nestalo rezervi koje su predviđene za online prodaju. Zbog prevelikih zahtjeva za ovom opremom, prodavnice se susreću sa mnoštvom problema sa online narudžbama.

Cheryl Black, direktor u odjelu za korisnike kompanije O2 na internetu je objavio da se već registrovalo "nevjerovatnih 200.000 ljudi" koji su zainteresovani za ovaj novi telefon, prenosi britanski Telegraph.

Jasno nam je da će neki ljudi ostati razočarani, kažu distributeri.

"Otvoreni smo prema svima pa je online shop obično prezauzet. Pokušavamo povećati njegov kapacitet za 250 puta od uobičajenog," objašnjavaju.

"Žao nam je ako ne stignete naručiti svoj primjerak. Nismo bili pripremljeni za ovakvu brzinu i broj narudžbi. Sigurni smo da nijedna stranica ne bi bila," izvinjavaju se iz Apple-ove partnerske kompanije.