Tehnologija
0

iPhone 5S imat će veću kameru i čitat će otiske prstiju

Klix.ba
Brian White, analitičar tržišta kapitala Topeka, objavio je novo istraživanje u kojem je sumirao svoje mišljenje o telefonu koji naziva iPhone 5S, a za koji se očekuje da će izaći ovog ljeta.

White je povukao svoje ranije mišljenje da će novi iPhone na tržište doći u više varijanti, odnosno sa različitim dimenzijama ekrana. Među njegovim izvorima u Kini bio je konsenzus da će ekran ostati isti kao na iPhoneu 5.

White tvrdi da će dugmad za povećavanje i ukidanje tona sa lijeve strane biti drugačije raspoređena, a tehnologija prepoznavanja otisaka prstiju razlikovat će 5S od iPhonea 5 na isti način kao što je i Siri činila razliku između pametnog telefona 4S i iPhonea 4.

White također smatra da će ovog ljeta izaći i jeftinija verzija iPhonea, a koja bi se trebala zvati iPhone mini. Generalno mišljenje je da će ovaj uređaj imati ekran iste veličine kao i iPhone 5 (četiri inča), ali će imati zakrivljeno kućište od obojene plastike i bit će deblji od iPhonea 5. Cijena bi trebala biti nešto viša od prijašnjih predviđanja, odnosno oko 400 dolara.