Ispao iz skydiverovog džepa
0

iPhone 4 "preživio" pad sa 4.000 metara i još uvijek radi

Sarajevo-x.com
Jarrod McKinney (lijevo)
Jarrod McKinney (lijevo)
Kada mu je na visini od 4.000 metara ispao iz džepa, skydiver se pomirio s činjenicom da je zauvijek izgubio svoj iPhone. No, to nije bilo tako.

Skydiver Jarrod McKinney je bio zaprepašten kada je našao svoj mobitel, a pravi šok je uslijedio kada je shvatio da zapravo radi. Čak se nije raspalo ni napuklo prednje staklo koje je ranije oštetio njegov dvogodišnji sin. Tridesetsedmogodišnji McKinney je mogao ostvariti poziv.

"Ovo zvuči nevjerovatno, Mobitel mi je ispao sa 4.000 metara i još uvijek radi", rekao je McKinney, kojem je iPhone ispao tokom skoka iz aviona u Winstedu u Minnesoti. Kada je sletio na zemlju, shvatio je da je izgubio mobitel.

Iako je mislio da je ponalazak mobitela ravan čudu, McKinney je uzeo svoj iPad i pokrenuo aplikaciju "Find My iPhone". Na njegovo veliko iznenađenje, uspio je pronaći svoj mobitel na krovu obližnje fabrike. Potom je pokušao pozvati svog prijatelja i uspio je u tome, objavio je Daily Mail.

Činjenica da mobitel i dalje radi nakon pada sa 4.000 metara je iznenađujuća s obzirom na probleme koje je ovaj model imao sa antenom i prijemom signala. Žalbe na iPhone 4 su se pojavile u junu 2010. godine nakon početka prodaje. Korisnici su se žalili na gubitak signala ukoliko se iPhone drži u ruci na određen način.

Šef kompanije Apple, Steve Jobs, bio je prisiljen održati hitnu konferenciju za medije kako bi "branio" uređaj, nakon čega je obećao da će dostaviti besplatne plastične navlake za svakog kupca.