Japan Display Inc.
0

INCJ, Hitachi, Sony i Toshiba potpisali sporazum

Sarajevo-x.com
Innovation Network Corporation Japan (INCJ), Hitachi, Ltd, Sony Corporation i Toshiba Corporation danas su objavili da su potpisali konačni Sporazum o integraciji poslovanja, u segmentu malih i srednjih displaya, u novu kompaniju koju će osnovati i djelovati pod INCJ, a koja će se zvati Japan Display Inc.

Na osnovu konačnih ugovora, sve izdane dionice pojedinih podružnica Hitachija, Sonyja i Toshibe, koje se bave poslovanjem u segmentu malih i srednjih displaya (npr. Hitachi Displays, Ltd, Sony Mobile Display Corporation, još jedna Sony podružnica i Toshiba Mobile Display Co, Ltd, koji se skupno nazivaju "Predmetne Podružnice") i ostala imovina planiraju prenijeti u Japan Display, u koji će svaka od četiri kompanije INCJ, Sony, Toshiba i Hitachi ulagati. INCJ, kao javno-privatno partnerstvo koje pruža finansijsku, tehnološku i podršku upravljanju za kompanije nove generacije, uložit će ukupno 200 milijardi jena u Japan Display u zamjenu za dionice za novoizdati INCJ Japan Display kao dodjelu sa treće strane.

Očekuje se da će Japan Display iskoristiti najbolje svjetske tehnologije visoke dodane vrijednosti Predmetne Podružnice i uspostaviti nove proizvodne linije pomoću sredstava koje osigura INCJ, kako bi se zadovoljila tržišna potražnja proizvoda visokih dodanih vrijednosti.

Osim toga, kroz učinkovito korištenje postojećih proizvodnih mogućnosti Predmetne Podružnice, Japan Display ima za cilj poboljšati troškovnu konkurentnost kako bi ojačao svoju poziciju globalne vodeće kompanije u segmentu malih i srednjih displaya. Početak poslovanja zakazan je za proljeće 2012., pod uslovom da se dobiju sva potrebna državna odobrenja.