Tehnologija
14

Igrica koja "uništava živote": 1010! je savremeni Tetris na steroidima

Klix.ba
Ukoliko niste čuli za igricu 1010!, vrlo vjerovatno ćete je zaigrati odmah ili čim dođete kući s posla jer je riječ o vrlo zaraznoj zabavi.

Kreator je Gram Games, a zaljubljenici u smartphone igrice će reći da ćete zbog ove zabave zamrziti svoje poznanike i prijatelje. Jednostavno, igrica je toliko zarazna da "uništava živote", piše Business Insider.

Turska firma Gram Games u panici je kreirala 1010! prošle godine kada je na bankovnom računu imala svega 23.000 eura. Nada da će je igrica spasiti od bankrota pokazala se realnom, a 1010! je ubrzo postala viralna zabava u Aziji.

Igrica koja se može uporediti samo s Tetrisom, nedavno je počela osvajati ostatak svijeta, a prve reakcije na društvenim mrežama pokazuju kako je riječ o ekstremno zaraznoj zabavi koja će vas odvojiti od svakodnevnog života.

Pravila su jednostavna – popunjavate prazna polja blokovima različitih oblika, po tri u jednom potezu. Boje su potpuno nevažne, ali oblici se moraju slagati kako bi popunili red ili kolonu (zvuči poznato?). Svaki put kada popunite jednu liniju ona nestaje i dobija se novi prostor za igranje. Više stvorenog slobodnog prostora znači više osvojenih bodova.

Ipak, igrica nema poentu niti kraj, takmičite se sami protiv sebe ili protiv prijatelja koji su postali ovisni jednako kao i vi.

1010! je dostupna na App Storeu i Google Playu.