Tehnologija
29

Idealan za selfie: HTC predstavio smartphone s najboljom prednjom kamerom na tržištu

Klix.ba
Kompanija HTC je predstavila novi smartphone koji je dizajniran tako da svoju popularnost gradi na popularnosti selfie fotografija.

Radi se o smartphoneu HTC Desire EYE, koji na prednjoj i stražnjoj strani ima kamere od 13 megapiksela, a dobio je i nekoliko specijalnih softvera.

Uz kamere su i dvije "pametne" dual-LED bljeskalice, koje bi trebale pomoći korisniku da napravi jednako dobre fotografije u idealnim uslovima i u uslovima slabog svjetla. Tome pomažu i BSI senzori.

Čelnici kompanije HTC tvrde da je prednja kamera Desirea EYE najbolja prednja kamera koja je trenutno dostupna na tržištu.

Desire EYE je dobio Qualcomm Snapdragon 801 procesor, 5,2-inčni Full HD ekran, 4G podršku, vodootporno kućište i BoomSound zvučnik.

Smartphone ima i softver HTC Eye Experience, koji omogućava poboljšano praćenje lica tokom videopoziva. Aplikacija kombinuje funkcionalnost kamera putem opcije Split Capture te kombinuje fotografije i video koji se snimaju istovremeno prednjom i stražnjom kamerom. Tu su i alati Face Fusion i Live Makeup namijenjeni uređivanju fotografija, a preuzeti su od modela HTC Desire 820.

HTC Eye Experience će biti prisutan na uređajima HTC One, HTC One M8, HTC One E8, HTC One mini, HTC One mini 2, HTC One max, HTC Desire 816, HTC Desire 820 i HTC Butterfly 2 u narednim mjesecima.

HTC Desire EYE će biti moguće naručiti na stranici HTC.com, kao i kod odabranih prodavača početkom novembra.