Proširena ponuda
0

Iconia Tab, novi tablet iz Acera, predstavljen u Las Vegasu

Klix.ba
Kompanija Acer je proširila svoju ponudu tablet kompjutera novim "članom" koji se naziva Iconia Tab.

Acerov Iconia Tab ima ekran veličine sedam inča, a koristi operativni sistem Android Jelly Bean. Njegova cijena bi mogla biti oko 119 eura.

Uređaj je predstavljen na Consumer Electronics Showu u Las Vegasu. Acer Iconia B1-A71 je namijenjen početnicima i porodicama i djeci. On ima 7-inčni WSVGA ekran rezolucije 1024x600. Po veličini je identičan Googleovom popularnom nexusu 7, međuitm, Acerov tablet je lakši. Težak je 320 grama, dok je Nexus 7 teži za 20 grama.

Iconia B1-A71 ima 1,2Ghz dual-core procesor te najnoviji Android Jelly Bean operativni sistem. Korisnicima je dostupno oko 300.000 igara i aplikacija u prodavnici Google Play, kao i 500 besplatnih online magazina putem Google Currentsa.

Uređaj ima prednju kameru od 0,3 megapiksela za videorazgovore, a sočiva su smještena u godnjem desnom uglu.

Kupci će moći koristiti i Wi-Fi, Bluetooth, GPS, slušalica, microUSB slot i slično. Tablet ima 8GB interne memorije koja može biti proširena na 32GB pomoću microSD kartice.

Acer Iconia B1-A71 će biti dostupna kupcima u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi sredinomjanuara, a početna cijena će joj biti 119 eura.