Tehnologija
0

HBO serijali uskoro u ponudi Apple iTunesa?

Sarajevo-x.com
Američka kablovska mreža HBO, u vlasništvu kompanije Time Warner, uskoro bi trebala početi prodavati svoje serijale u Appleovoj online prodavnici iTunes, uz fleksibilne cijene, otkrio je neimenovani izvor za Reuters.

Epizode nekih od HBO serijala, poput hit TV serija "Sopranosi" i "Seks i grad", vjerovatno će se prodavati po cijeni od 1,99 dolara ili više po epizodi, što je ujedno i prvi put da je američka kompanija Apple pristala u SAD-u prodavati televizijske serijale po različitim cijenama.

Zanimljiv dogovor između ovih kompanija mogao bi biti zvanično najavljen već u četvrtak.

Iako pojedine globalne iTunes prodavnice, uključujući Japan, već prodaju pjesme po različitim cijenama, Apple je dosad izbjegavao nuditi muziku ili TV serijale po različitim cijenama, kako bi se klijentima omogućilo što jednostavnije korištenje ove usluge. Sada su čelnici muzičkih kompanija i filmskih studija uspjeli dobiti mogućnost postavljanja različitih nivoa cijena, u cilju ponude određenih sadržaja po niskim cijenama, a novih izdanja po znatno višim cijenama, kako bi se unaprijedila prodaja artikala iz starijih kataloga.