Tehnologija
2

Gran Turismo 6 za PS3 stiže krajem godine

Klix.ba
Kompanija Sony zvanično je najavila igru Gran Turismo 5.

Nadolazeća igra će biti namijenjena igraćoj konzoli PlayStation 3, a u prodavnice će stići krajem godine u vrijeme praznika.

Igračima će na raspolaganju biti 1.200 automobila različitih prozivođača, Ferrarija, Lamborghinija, Bugattija i mnogih drugih, a uživat će u vožnji po brojnim starim i novim stazama. Staza u Silverstoneu je također novost. Igrači će moći i sami izgraditi stazu.

Početak prodaje igre Gran Turismo će pratiti i mobilna i web-aplikacija, koje će omogućiti korisnicima da koriste različite usluge vezane za igru na svom smartphoneu, PC-u i tablet kompjuteru.

Igru je najavio producent Kazunon Yamauchi tokom 15. godišnjice Gran Turisma obilježene na eventu na Silverstoneu.

"GT6 za PS3 će donijeti nove nivoe autentičnosti Real Driving Simulatoru te uvesti nove staze i automobile, a tu je i redizajnirani korisnički interfejs. Korisnici će moći preuzimati različite sadržaje s interneta. Nevjerovatno je da je od prvog GT-a prošlo 15 godina. Stvari su se od tada mnogo promijenile, a GT6 je evolucija mog sna. Zadovoljni smo što će se igra pojaviti na PS3 jer imamo vjernu zajednicu na toj platformi", izjavio je Yamauchi.

Vezani članci