Fokus na novim proizvodima
0

Google odbacio Reader i još sedam proizvoda

Klix.ba
Internetski gigant Google saopćio je da odbacuje svoju uslugu Reader i još sedam proizvoda u okviru kampanje prečišćavanja kompanije koja je ugasila već 70 projekata tokom dvije godine, piše AFP.

"Ovakve promjene nikada nisu lake, ali fokusiranjem naših pokušaja možemo se koncentrisati na izgradnju sjajnih proizvoda koji zaista mogu pomoći našim životima“, izjavio je Urs Holzle, viši potpredsjednik tehničke infrastrukture Googlea.

Reader je pokrenut 2005. godine kako bi ljudi mogli pratiti novosti na svojim omiljenim internet stranicama pomoću RSS feeda.

"Iako proizvod ima odane korisnike, tokom godina je upotreba znatno opala te će se Google Reader zvanično ugasiti 1. jula“, rekao je Holzle.

Googleov Building Maker, dizajniran da pomogne ljudima u oblikovanju 3D struktura za online mape, bit će ugašen 1. juna, a podrška za aplikaciju Google Voice za Blackberry uređaje prestat će naredne sedmice.

"Korisnicima Blackberryja, koji žele nastaviti koristiti Google Voice, preporučujemo da koriste našu HTML5 aplikaciju koja je sigurnija, a za nas i lakša za nadogradnju“, kaže Holzle.