Borba za prevlast
0

Google Me konkurencija Facebooku

Sarajevo-x.com
Posljednjih dana na internetu su se pojavile glasine o tome da internetski div Google planira pokrenuti vlastitu društvenu mrežu nazvanu Google Me, kojom će pokušati učiniti ono što nisu upsjeli ni Twitter, ni MySpace – pobijediti popularni Facebook.

Informaciju o pokretanju stranice Google Me, prvi je objavio osnivač Digga, Kevin Rose i to putem Twittera. On se pozvao na pouzdan izvor informacija.

"Uveliko se šuška. Google uskoro pokreće stranicu Google Me koja će konkurisati Facebooku, izvor je veoma pouzdan", napisao je Rose.

Detalji o tome kako će izgledati, ni koje će sve mogućnosti korisnicima pružati Google Me nisu poznati. Jedina informacija je ta da će stranica uskoro biti pokrenuta. Da li će uspjeti pobijediti Facebook koji broji preko 400 miliona korisnika, ostaje da se vidi.

Napominjemo, Google je u februaru lansirao svoju društvenu mrežu Buzz koja je trebala konkurisati Twitteru, međutim servis je doživio krah na samom početku. Korisnici su se počeli žaliti na propsute u sigurnosnim postavkama, ali i na mnoge druge greške nastale usljed nedovoljnog tesitiranja servisa.

Mark Zuckerberg, osnivač stranice Facebook, zahvaljujući kojoj je postao milioner, nije komentarisao navode o mogućoj konkurenciji.