Prevelik broj korisnika
0

Google bio u problemima zbog Jacksonove smrti

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Internetski gigant Google objavio da je broj unošenja pojmova vezanih uz smrt kralja popa Michaela Jacksona u njihov pretraživač bio ogoman, te da su u uposlenici zbog prevelikog prometa u početku bili zabrinuti, pomislivši da je sajt pod hakerskim napadima.

U periodu od oko pola sata posjetocima koji su u popularni pretraživač ukucavali ime legendarne pop-ikone automatski je stizala poruka o grešci koju uzrokuju virusi i spyware, te obavještenje da se zbog toga ne mogu logirati na traženu stranicu.

"Tačno je da su u periodu od 02.40 do 03.15 ujutro pojedini korisnici Google Newsa imali poteškoća u pristupu rezultatima koje su dobili ukucavši pojam 'Michael Jackson' i da im je konstantno pisalo da se radi o grešci na stranici“, kazao je glasnogovornik Googlea za BBC.

Prerana i iznenadna smrt ove američke zvijezde okarakterizirana je na svim web stranicama kao "najaktuelnija" i "eruptirajuća".

I sajtovi poput Twittera, TMZ-a i bloga Pereza Hiltona također su bili pogođeni prevelikim brojem korisnika koji su pretraživali pojmove vezane uz Jacksonovu smrt, a rad dvije internetske stranice koje prenose vijesti o slavnima potpuno su blokirane.

Servis Tendrr, koji prati aktivnosti na web stranicama, objavio je da je u jutarnjim satima na popularnom Twitteru svakog sata bilo postavljano oko 100.000 postova vezanih za tragediju ove zvijezde.