Novosti iz Googlea
0

Gmail mijenja izgled, uvođenje dodataka i poboljšanje usluge

Sarajevo-x.com
Prema najnovijim navodima iz Googlea, popularni servis za elektronsku poštu Gmail će dobiti "novo lice". Ova izmjena je jedna u nizu koje prave u kompaniji kako bi poboljšali uslugu i udovoljili zahtjevima korisnika, navodi se u izjavi, prenosi NextWeb.

Tokom godina Google je u svojim laboratorijama testirao novi izgled Gmaila, a neki od malobrojnih sretnika su imali priliku vidjeti da novi Gmail po svojoj jednostavnosti podsjeća na Microsoft Outlook i Apple Mail.

Prema mišljenju nekih korisnika koji su bili dio testiranja novih tema Gmaila, neki tekstualni dijelovi su zamijenjeni ikonama, postoji novi interface za konverzacije, novi poboljšan izgled kao i nova verzija pretraživača na gornjem desnom uglu. Korisnici Androida 4.0 već su imali priliku prepoznati neke od novih dodataka.

Kompanija je nakratko postavila prezentaciju novog email servisa na YouTubeu ali su nedugo nakon toga skinuli video. Google nastavlja polako ali metodično mijenjati svoje produkte, tako da su već najavljene i izmjene za Google+.

Vezani članci