Tehnologija
0

Filmski klipovi od sada na Facebooku

Sarajevo-x.com
Hollywoodski filmski studio Paramount Pictures i američka kompanija FanRocket udružili su se i ponudili novu aplikaciju korisnicima Facebooka, koja im daje pristup klipovima iz nekoliko hiljada filmova ovog studija. Aplikacija VooZoo će biti lansirana u ponedjeljak na Facebooku.

Kratki video snimci hit filmova poput "The Ten Commandments" i "Forrest Gump" od ponedjeljka će biti dostupni korisnicima na jednoj od najpopularnijih web stranica za društveno umrežavanje Facebook, saopćeno je iz Paramount Pictures, a prenosi Associated Press.

"VooZoo nam omogućava da se podsjetimo na ključne scene filmova, koje smo ranije gledali“, izjavio je potpredsjednik Paramount Picturesa Derek Broes.

Ovaj zanimljivi poduhvat bi trebao privući stotine hiljada korisnika Facebooka, a kompanija FanRocket trenutno pregovara i sa drugim hollywoodskim filmskim studijima oko uvođenja njihovih naslova u ponudu aplikacije VooZoo. Ovo bi moglo potrajati, budući da je osoblju Paramount Picturesa trebalo čak više od godinu dana za odabir klipova iz arhive i njihovo odgovarajuće označavanje.

"Naš cilj je privući što veći broj korisnika koji će razmjenjivati filmske klipove“, dodao je Broes.