Tehnologija
0

Filmovi koji bi se trebali pretvoriti i u video igre

Sarajevo-x.com
Kreatori video igara znaju vrlo često upropastiti filmska remek djela, i to vjerovatno zato što biraju pogrešne filmove za digitalnu preobrazbu. Na internetu smo iskopali nekoliko filmskih naslova koji svakako zaslužuju svoje mjesto u svijetu video igara, jer sadrže sve potrebne sastojke za video igru koja će zaraziti sve generacije.

"Children of Men"

U jednom trenutku hodate pločnikom i razmišljate o svojim stvarima, a u drugom trenutku bomba je eksplodirala, zvoni vam u ušima i susrećete se sa fašističkim policijskim bataljunom. Tako iznenadni naleti slučajnih akcija učinili su naučnofantastični film Alfonsa Cuarona horor remek djelom o preživljavanju, te je nevjerovatno da još uvijek nije izašla video igra po uzoru na ovaj film. Samo vrijeme radnje, budućnost u kojoj žene nisu sposobne za reprodukciju, predstavlja idealnu osnovu za digitalni tretman, a budući da ovdje imamo neobičnog heroja, odličan tempo, napetu akciju, velike eksplozije i nijedno dijete da sve to pokvari, video igra bi bila siguran hit.

"Master and Commander: The Far Side of the World"

Kako je samo lijepo ploviti otvorenom pučinom! Vjetar vam puše u leđa, sunce vas grije i osluškujete kako pucketa drveni trup broda pod udarom taneta iz neprijateljskog topa. Možda život vođe britanske fregate nije uvijek bajan, ali svakako obećava mnogo kao video igra. Za razliku od bajkovitih piratskih igara u kojim se brodovi ponašaju kao trkaća vozila i na palubi se šepure tipovi poput Johnnyja Deppa, igra bazirana na ovom filmu omogućit će virtualnim kapetanima da iskuse ružnu stvarnost života na moru, gdje se moraju boriti protiv pobune, bolesti i usamljenosti, dok tragaju za opasnim francuskim ratnim brodom. Možda vam se posreći, pa porazite Napoleona i izmijenite historiju.

"Memento"

U filmskom klasiku Christophera Nolana iz 2000. godine muškarac, koji pati od neobičnog oblika amnezije, ostavlja tragove kako bi pokušao povezati dijelove događaja koji su direktno povezani s ubistvom njegove supruge. Film "skače" po prostor-vrijeme kontinuumu poput Martyja McFlyja ("Povratak u budućnost"), jer započinje od kraja i početka, a završava negdje u sredini. Zbunjeni ste? Film je veoma neobičan, što ga je i učinilo veoma popularnim, te bi kao takav mogao prerasti u jedinstvenu i zaraznu video igru.