Još jedna internet prevara
1

Facebookom kruži informacija da je Chuck Norris mrtav

Sarajevo-x.com
Chuck Norris
Chuck Norris
Na Facebooku je počela kružiti informacija da je Chuck Norris, majstor borilačkih vještina i zvijezda akcionih filmova, preminuo u 71. godini. Naravno riječ je o dezinformaciji i kao što glasi jedan od viceva o teksaškom rendžeru - Chuck Norris je mrtav, ali se danas već osjeća dobro.

Popularnom društvenom mrežom Facebook kruži videolink u kojem se navodi da je Chuck Norris preminuo. No, riječ je o još jednoj internet prevari.

"Chuck Norris je živ. Videolink koji kruži je čista prevara", potvrdio je Graham Cluley, viši konzultant u sigurnosnoj kompaniji Sophos, prenose strane agencije.

On je istakao da korisnici Facebooka koji kliknu na link bivaju upućeni na vanjsku web-stranicu koja, navodno, nudi mogućnost osvajanja nagrada kao što su Sony TV ili Appleov iPad ukoliko ostave podatke.

Cluley je savjetovao korisnike Facebooka da ne nasjedaju na prevaru i da nipošto ne ostavljaju svoje lične podatke.

Facebook je odlična platforma za širenje glasina, ali i za internet prevaru. Čak i kada je riječ o videolinku ne znači da ste sigurni, stoga prije nego što odlučite kliknuti kako biste pročitali neku šokantnu vijest koja se navodno nalazi na linku, pretražite da li je neki medij već objavio tu informaciju.

Također, osigurajte se dobrim antivirusom kako biste bili zaštićeni od sve učestalijih pokušaja prevara na internetu. Naravno, ne zaboravite da vas nijedan antivirus ne može zaštititi od Chucka Norrisa.