Tehnologija
0

Facebook reklame će biti vidljive i na mobilnim telefonima

Sarajevo-x.com
Facebook je izbacio nove dodatke za reklame, a najviše se očekuje od dodatka za reklame za mobilne telefone jer tako internetski gigant zarađuje profit. Promjene su objavljene na konferenciju i Muzeju nacionalne istorije. Reklam

Facebook ima više od 850 milona članova sa rastućim trendom korisnika koji pristupaju Facebooku na mobilnim telefonima. Objavljena su i imena tri nove inicijative Facebook pages, Reach Generator i Premium na Facebooku koji su dizajnirani da zajedno rade kako bi poboljšali poslovne rezultate.

Facebook Pages dozvoljava bolju prezentaciju brandovima ili kompanijama da ih korisnici bolje upoznaju. Sa Reach Generatorom kompanije i brandovi će se bolje povezati sa svojim fanovima.

"Reach Generator garantuje da ćete doseći 75 posto svojih fanova svaki mjesec i dostupnost 50 posto svake sedmice. Fanovi će vidjeti vaše poruke kao sponzorisane priče na desnoj strani svojih početnih stranica“, rečeno je na konferenciji, prenosi agencija AFP.

Facebook Premium dozvoljava kompanijama da utiču na svoje korisnike na mjestima koja su najuticajnija na njih što je na desnoj strani početne stranice i na obavještenjima za mobilne telefone.